Aqua Panorama

              Appartementencomplex  Alphen aan den Rijn 

 
 

       Terug naar

         Home

Bijzondere gegevens Deel I, II en III

Deel I:Watersportfaciliteit:

De nabijgelegen jachthaven wordt beheerd door de WVA, de Watersportvereniging Alphen. De WVA is verantwoordelijk voor het "reilen en zeilen" van de haven en onder andere ook  voor het uitgeven van ligplaatsen. Zo zijn er ligplaatsen voor sloepen, motorboten, zeilboten, motorjachten en zeiljachten met allemaal hun specifieke afmetingen. Er is veel belangstelling voor de ligplaatsen wat er toe heeft geleid dat de haven compleet bezet is. Wel zijn er een aantal passantenplaatsen beschikbaar waarvoor wordt geadviseerd deze ruim van te voren te reserveren bij de WVA.  Voor meer gegevens van de Watersportvereniging Alphen, kunt u doorklikken op " Watersportvereniging Alphen".

De eigenaren van een appartement in het appartementencomplex Aqua Panorama hebben in principe recht op een ligplaats in de haven van maximaal 12M2 met een eventuele bijbetaling over het meerdere aantal benodigde M2. echter alleen als:

  • zij alleen-eigenaar zijn van een boot of jacht

  • zij hun boot minmaal WA verzekerd hebben

Indien de eigenaar van een appartement in de loop van het jaar een boot aanschaft, dan dient hij voor het verkrijgen van een ligplaats de aanvraag hiertoe in te dienen bij de secretaris van de Vereniging van Eigenaren VVE van Aqua Panorama middels een aanvraagformulier (aan te vragen bij de secretaris). De WVA is vervolgens verplicht uiterlijk 3 maanden nadat de Vereniging van Eigenaren hiertoe het verzoek heeft ingediend een ligplaats beschikbaar te stellen dan wel als zulks onmogelijk is op grond van contractuele afspraken, uiterlijk aan het begin van het daaropvolgende vaarseizoen.

Foto's van onze omgeving in Google Earth

Wanneer u inlogt in Google Earth en vervolgens in het zoekvenster "Alphen aan den Rijn klipper" intoetst, ziet u een overzicht van onze omgeving en kunt u op de blauwe blokjes in het overzicht een aantal foto's, genomen vanaf het dak van ons appartementengebouw, oproepen.

Ervaringen op het water

Zijn er leden die een bijzondere reis- of vaarervaring hebben of een interessante of mooie vaartocht hebben  gedaan en dat met de leden willen delen, dan is het 2e gedeelte van dit blad hiervoor beschikbaar. Heeft u inderdaad iets te melden, dan kunt u dat in Word of Wordpad formaat aanleveren waarna het door de Webmaster van de VVE op de site wordt gezet.

Op het 2e gedeelte van dit onderdeel is een voorbeeld hiervan opgenomen en kunt u ook de andere ervaringen van uw collega-leden zien

Ga naar "Bijzondere gegevens Deel II (Vaartochten)

-------------------------------------------------------------------

  Aqua Panorama, Klipper 34-76, 2401 MZ Alphen aan den Rijn 

  Tel.secretariaat: 0172-741925   E-mail: info@aquapanorama.nl